Yunanistan Vize Başvurusu ve Vize Alma Süreci
Her yıl milyonlarca insan Yunanistan’ı ziyaret etmektedir. Ziyaret eden kişilerin büyük bir çoğunluğu ziyaretlerini turistik amaçlarla gerçekleştirmektedir.
Ziyaret için Yunanistan Vizesi ( schengen ) alınması gerekmektedir. Ayrıca Yunanistan’a ait olan turistik adaların da her yıl milyonlarca kişi tarafından tercih edildiği unutulmamalıdır. Bu bakımdan Yunanistan AB üyesi olmayan ülkelerden vize talep edilmektedir.
Bu durum Türk vatandaşları için de geçerlidir. Son yıllarda yapılan anlaşmalar neticesinde Yunanistan’a ait adalara günübirlik yapılan ziyaretlerden vize istenmemesine karşın Yunanistan’ın anakarasına yapılacak olan girişler için kesinlikle vize istenmektedir. Bu bağlamda Türkler Yunanistan’da en çok Atina ve Selanik’i tercih etmektedir. Atatürk’ün doğduğu şehir olması nedeniyle her yıl binlerce Türkün Selanik’i ziyaret ettiği bilinmektedir.
Yunanistan Vizesi Türleri
Yunanistan’a seyahat gerçekleştirebilmek için AB üyesi ülkelerin ortak bir şekilde kabul ettikleri vize sistemine uymanız gerekmektedir. Seyahatinizin amacına göre Yunanistan’a giriş yapabilmek için çeşitli vize seçeneklerine başvurabilirsiniz.
Öncelikli olarak ise şahsınız ya da aracı kıldığınız kurum ile birlikte vize randevusu almanız gerekmektedir. Sonrasında ise hangi amaçla Yunanistan’a gitmek istediğinize başvuru formunuzda yer vermelisiniz. Bu sayede Yunanistan’a olan vize başvurunuzu daha net bir hale getirebilirsiniz. Vize türleri değişkenlik göstermektedir. 4 tip vize seçeneği yer almaktadır.
Örneğin; Yunanistan’a turistik amaçlarla ziyaret ediyorsanız ayrı aile birleşimi maksadıyla giriş yapıyorsanız ayrı vize türüne başvurmanız lazım gelmektedir. Buna göre işlemlerinizi halletmelisiniz. Vize işlemleri internet ortamı üzerinden gerçekleşmemektedir. Bu konuda başvuru yapacakların süreci takip edebilmek ve ilk başvurularını yapabilmek adına ilgili temsilciliklere şahsen gitmelerinin mecburi olduğu bilinmelidir.
Yunanistan Vize Merkezleri
Ülkemizde Yunanistan’a ait birçok vize merkezi yer almaktadır. Bunlar İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne’de yer almaktadır. Buradaki diplomatik temsilciliklere giderek vize başvuru sürecinizi başlatabilir ve işlemlerinizi yürütebilirsiniz. Bunun yanında vize için tercih edeceğiniz kurum ile birlikte süreci daha hızlı bir biçimde işletebilirsiniz. Aracı kurumlar vize ücreti seçeneğinden ayrı olarak belli bir tutar karşılığında vize başvuru işlemlerinizi sizin adınıza yürütmektedir. Bu nedenden ötürü de birçok kişi tarafından tercih edilmektedirler.
Yunanistan Vizesi Gerekli Belgeler
AB üyesi olan bütün ülkelere yapılan başvurularda istenen belgeler aynıdır. Pasaportunuzun ve diğer belgelerinizin istenen niteliklere uygun olması mecburidir. Ayrıca banka ve seyahat bilgilerinizi güncel tutarak başvurularınızı tamamlamak durumundasınız. Bu sayede vize başvurunuzun direkt olarak ret yemesinin önüne geçebilirsiniz.
Yunanistan Vizesi Genel Bilgiler
Tarihi ve doğal güzellikleriyle oldukça ünlü bir ülkedir. Başkenti Atinadır. Euro para birimini kullanmaktadır. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçseler dahi ülkenin en önemli geçim kaynağı turizmdir. Türkiye ile arasında saat farkı bulunmamaktadır.
Tarihi
Yunanistan eski uygarlıkların beşiği konumundadır. Bu bakımdan eski Yunan medeniyeti bu bölgede yer almıştır. Birçok ünlü filozof ve savaşçı komutan bu bölgeden çıkmıştır. Ayrıca bölgeye çeşitli tarihi güzellikler bırakmışlardır. Yunan mitolojisinin esin kaynağı olmuş bir coğrafya özelliği taşımaktadır. Olimpiyat oyunlarının doğduğu ülkedir. Tarih boyunca çeşitli uygarlıkların himayesinde yaşamışlardır. Roma İmparatorluğu, İskender, Bizans ve Osmanlı gibi uygarlıkların himayesine giren Yunan halkı bu kültürlerden yoğun bir biçimde etkilenmiştir. 1830 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. 1981 yılında ise AB üyesi olmuştur. 2001 yılında Euro bölgesine dahil olmuştur.
Konum
Balkanlar’ın güneyinde bulunmaktadır. Kuzeyinde Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan, doğusunda Türkiye ile komşu durumdadır.
En Fazla Ziyaret Edilen Şehirleri
Atina, Selanik, On İki Adalar, Girit, Rodos, Pire
Ülke Mutfağı
Balkan ve Akdeniz mutfağından yoğun şekilde etkilenmiştir. Bunun yanında yerli içkileri ouzo da son derece ünlüdür.