Almanya Vize Başvurusu ve Vize Alma Süreci
Avrupa’nın en önemli ülkelerinden olan Almanya’ya çeşitli amaçlarla seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının çeşitli vize türlerinden kendilerine uygun olanını seçmeleri gerekmektedir. Almanya’ya giriş yapabilmek için AB üyesi ülkelerin vatandaşlığını taşıyorsanız veya bu ülkelerden herhangi birinde oturma izniniz varsa Almanya’ya vizesiz bir şekilde giriş yapabilmeniz mümkündür. Böyle bir durumunuz yoksa ise Almanya’ya giriş yapabilmek adına vize almanız gerekmektedir.
Vize Türleri
Almanya’daki kalma amacınıza göre iki farklı vize seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan ilki kısa süreli vize(C) seçeneğidir. Almanya’ya turistik amaçlarla geldiyseniz ve seyahatinizin süresi 20-90 arasında sınırlıysa bu vize türüne başvurmalısınız. Şayet seyahatiniz 90 gün ile fazlasını içeriyorsa ve Almanya’da bulunan tanıdıklarınıza yönelik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz bu kapsamda uzun süreli vize(D) türüne başvurmanız lazım gelmektedir. Bu kapsamda başvuru işlemlerinizi kendi başınıza halledebileceğinizi vize randevu kapsamında başvurularınız için bir kurumu aracı kılabilirsiniz. Kimi durumlarda başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilen başvurulan daha hızlı ve olumlu sonuç aldığı görülmektedir. Ayrıca seyahat yapma amacınıza göre turistik, transit, ticari, eğitim ve kültürel kapsamlı vizelerden size uygun olanını elde etme şansınız bulunmaktadır.
Vize Merkezleri
Türkiye’de bulunan vize merkezi kapsamındaki Almanya Büyükelçiliği’ne ve Almanya Konsolosluklarına başvurarak vize işlemlerinizi başlatma imkanına sahip olabilirsiniz. Bunun yanında vize ücretleri de değişkenlik göstermektedir. Euro kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak sabit vize ücretinin TL cinsinden değeri farklı olabilmektedir. Güncel kurları takip ederek vize ücreti ödemeniz de yarar bulunmaktadır.
Gerekli Belgeler
Vize başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi adına başvuruda bulunurken sizden istenen belgeleri eksiksiz tamamlamak durumundasınız. Başvuruda ibraz edilen pasaportun güncel olması en temel başvuru şartı olarak göze çarpmaktadır. Bunun yanında biyometrik fotoğraf, seyahat sigortası ve gidiş-gelişinizi karşılayacak miktarda paranın banka hesabınızda mevcut bulunması şarttır. Biyometrik fotoğrafın AB standartlarına uygun olması gerekmektedir. Bundan ayrı olarak seyahat sigortanızın süresi geçmiş olmamalıdır. Tüm evrakları sorunsuz şekilde almış olmanıza rağmen vize sonucunuz olumsuz olabilir. Bu kısımda önemli olan ilgili vize merkezinin vereceği cevaptır. İşlemlerinizi ve planlarınızı buna göre organize etmenizde ve vize sonucunuzun durumuna göre tekrar başvurmanızda fayda vardır.
Genel Bilgiler
Almanya’nın 82 milyonluk bir nüfusu bulunmaktadır ve dünyada sanayisi ve ünlü markalarıyla öne çıkmış bir ülkedir. Türkiye ile arasında uçakla 3 saatlik bir mesafe bulunmaktadır. Kıtanın tam merkezinde yer alma özelliği taşımaktadır. Yerel saat olarak ise Türkiye’nin 1 saat gerisindedir. Ülkenin sanayileşmiş şehirlerinin yanında tarihi ve doğal güzellikleri görülmesi gereken birçok şehri vardır. Ayrıca Almanya’da 3 milyon Türk yaşamaktadır.
Tarihi
Almanlar yüzlerce yıldır Avrupa’da yaşayan bir topluluk olma özelliğindedir. Kökleri Cermenlere dayanmaktadır. Ayrıca tarih boyunca farklı devletler adı altında Avrupa’daki varlıklarını sürdürmüşlerdir. 20.yüzyılda yaşanan dünya savaşları neticesinde ağır yaralar almış olsalar da savaşlar neticesinde sanayilerini tekrardan ayağa kaldırma imkanını bulmuşlardır. Bu bakımdan Almanya’nın günümüzde kıtanın ve AB’nin ihracat pazarını ağırlıklı olarak karşıladığı söylenebilir.
Konum
Almanya’nın kuzeyinde Danimarka, batısında Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve Fransa, güneyinde İsviçre ve Avusturya, doğusunda ise Çek Cumhuriyeti ve Polonya ile komşudur.
En Fazla Ziyaret Edilen Şehirleri
Berlin, Köln, Frankfurt, Münih, Stuttgart, Hamburg
Görülmesi Gereken Yerler
Neuschwanstein Şatosu, Brandenburg Kapısı, Reichstag, Marienplatz,
Ülke Mutfağı
Alman mutfağı son derece zengindir ancak bölgeden bölgeye farklı yemek türleri tercih edilmektedir. Domuz eti, sığır eti ve bunun yanında en çok tüketilen sebzeler arasında patates, lahana, havuç, salgam, ıspanak ve fasulye bulunmaktadır.
Yorum yapılmamış
[…] […]
[…] […]